Dilin ve Kültürün Buluşma Noktası BAİBÜ TÖMER

27 Haziran 2024 Perşembe

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), uluslararası öğrencilere Türk kültürünü tanıtmak ve dil becerilerini geliştirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. TÖMER, Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilere sadece dil eğitimi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Türk kültürünü tanımaları ve deneyimlemeleri için çeşitli kültürel etkinlikler düzenliyor. BAİBÜ TÖMER, uluslararası öğrencilere yönelik düzenlediği etkinliklerle onların Türk kültürüne derinlemesine bir bakış elde etmelerini sağlıyor. Bunlar arasında Türk folkloru gösterileri, geleneksel Türk yemekleri tadımı, el sanatları atölyeleri ve tarihi mekan ziyaretleri gibi etkinlikler bulunuyor. Öğrenciler, bu etkinlikler sayesinde hem Türkçe dil becerilerini geliştiriyor hem de Türkiye'nin zengin kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buluyorlar.

TÖMER'in düzenlediği etkinliklere sadece uluslararası öğrenciler değil, aynı zamanda BAİBÜ öğretim elemanları ve yerel halk da aktif olarak katılıyor. Bu sayede öğrenciler, dil öğrenmenin ötesinde gerçek bir kültürel etkileşim deneyimi yaşayarak hem akademik başarılarını hem de kişisel gelişimlerini destekliyorlar.