Gerekli evrakları belirtilen süre zarfında TÖMER’e göndererek 30 Eylül 2020 tarihinde Türkçe Yeterlik Sınavı’na girecek olan öğrenciler ve bu öğrencilerin kullanıcı adları şu şekildedir:

SIRA Kullanıcı Adı Ad Soyad E-posta

Sınavla İlgili Bilgiler

• 30 Eylül Çarşamba TYS- Okuma-Anlama Sınavı Saat: 10.00-11.50

Okuma-Anlama Sınavı, İBUZEM sayfası üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır. Katılımcılara okuduğunu anlamaya yönelik 50 soruluk bir sınav yapılacaktır.

• 30 Eylül Çarşamba TYS- Dinleme Sınavı Sınavı Saat: 12.10-12.55

Dinleme Sınavı, İBUZEM sayfası üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır. Katılımcılara dinlediğini anlamaya yönelik 20 soruluk bir sınav yapılacaktır.

• 30 Eylül Çarşamba TYS- Yazılı Anlatım Sınavı Saat:14.00-15.00

Yazılı Anlatım Sınavı soruları öğrencilerin e-posta adreslerine gönderilecektir.

• 30 Eylül Çarşamba TYS- Konuşma Sınavı  Saat:15.30

UYARILAR:

• Kişisel bilgisayarlarınızda Google Chrome tarayıcısı yüklü olmalıdır. Ayrıca tarayıcının güncel olması gerekmektedir.
  • Sınava İBUZEM kullanıcı adınız ve size e-posta olarak gönderilen şifre ile giriş yapmalısınız. Google Meet için Gmail hesabınızla giriş yapmanız gerekmektedir. Google Meet için gerekli davetiye görevli öğretim görevlisi tarafından size e-posta ile gönderilecektir.
  • Kişisel bilgisayarınıza Google Meet ve Google Drive uygulamalarını indirmeniz ve kurulumunu yapmanız gerekmektedir.
  • İBUZEM üzerinden kullanıcı adınızı kullanarak sınava nasıl katılacağınızı öğrenmek için lütfen şu videoyu izleyin:

*Listedeki kişilerin e-posta adreslerini kontrol etmeleri gerekmektedir. E-posta  adreslerinde sorun olan kişilerin en kısa sürede TÖMER’deki yetkililerle görüşmeleri gerekmektedir.

Telefon No: 0 374 254 10 00 Dahili: 2886   Öğr. Gör. Hüseyin KARABUĞA (TÖMER Müdür Yardımcısı)

**Eksik evrakla (Gerekli ödemeyi yaptığını gösteren dekont, iletişim bilgileri vb.) sınava başvuru yapan kişilere kullanıcı adı ve şifre tanımlanmamıştır. Listede ismi bulunmayan kişiler, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine başvuru yapabilir.

*** İnternet ve bilgisayar sorunu yaşayan adaylar TÖMER’e gelerek kendilerine tahsis edilen bilgisayar laboratuvarında sınava girebilir. Bunun için adayların saat 09.00’da TÖMER binasına gelmeleri gerekmektedir.