08 Ekim 2020 Perşembe günü, kurumumuz tarafından Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen kişilerin sınav ücretini ödediğini gösteren dekontu ve aşağıdaki belgeleri en geç 06 Ekim 2020 Salı günü mesai bitimine kadar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine göndermeleri gerekmektedir:

İSTENEN BELGELER

1- Pasaport Fotokopisi

2- Kimlik Fotokopisi (varsa)

3- 1 Adet Fotoğraf

4- Dekont-Makbuz

5- İletişim Bilgileri (Gmail adresi ve telefon numarası)

* 06 Ekim 2020 Salı günü mesai bitiminden sonra gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.

Sınav ücreti: 300 TL veya 50 USD

TÖMER TL Hesap Numarası: Ziraat Bankası, TR 9300 0100 2564 4703 4774 5015

TÖMER DOLAR Hesap Numarası: Ziraat Bankası TR 3300 0100 2564 4703 4774 5028

Alıcı kısmına "BAİBÜ DÖNER SERMAYE SAYMANLIĞI" yazılmalıdır. Açıklama kısmına ise öğrencinin adı soyadı ve TÖMER TYS ücreti yazılması gerekmektedir.

Sınavla ilgili detaylar şu şekildedir:

• 08 Ekim Perşembe TYS- Okuma-Anlama Sınavı Saat: 10.00-11.50

Okuma-Anlama Sınavı, İBUZEM sayfası üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır. Katılımcılara okuduğunu anlamaya yönelik 50 soruluk bir sınav yapılacaktır.

• 08 Ekim Perşembe TYS- Dinleme Sınavı Sınavı Saat: 12.10-12.55

Dinleme Sınavı, İBUZEM sayfası üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır. Katılımcılara dinlediğini anlamaya yönelik 20 soruluk bir sınav yapılacaktır.

• 08 Ekim Perşembe TYS- Yazılı Anlatım Sınavı  Saat:14.00

Yazılı Anlatım Sınavı soruları sorumlu öğretim görevlileri tarafından öğrencilerle paylaşılacak ve öğrenciler yazılı anlatım kağıtlarını sorumlu öğretim görevlilerine e-posta yoluyla gönderecektir.

• 08 Ekim Perşembe TYS- Konuşma Sınavı  Saat:15.00

• 09 Ekim Cuma- TYS Sonuçlarının Açıklanması

Türkçe Yeterlik Sınavı sonuçları www.tomer.ibu.edu.tr adresimiz üzerinden gün içerisinde ilan edilecektir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Eksik evrakla başvuru yapanların ya da başvuru sırasında iletişim bilgilerini (e-posta, telefon numarası) vermeyenlerin sınav başvurusu kabul edilmeyecektir. Sınava girecek adayların kesin listesi açıklandıktan sonra kişilere herhangi bir hak verilmeyecektir.
  2. Sınava mutlaka kişisel bilgisayarlar ile girilmelidir. Bilgisayarlarda kamera ve mikrofon bulunmalıdır. Cep telefonu ile sınava giriş yapılmayacaktır. Cep telefonlarından Google Meet uygulaması ile görüntülü görüşmeler yapılacaktır. Sınavlar Google Meet üzerinden kayıt altına alınacaktır. Tüm sınavlarda Google Meet görüşmesinde yer almak zorunludur. Kamerası kapalı olan adayların sınavları iptal edilecektir.
  3. Kişisel bilgisayarı bulunmayan kişiler, BAİBÜ TÖMER'deki bilgisayar laboratuvarında sınava girebilecektir. Ancak bu kişilerin sınava başvuru yaparken bu durumu belirtmeleri gerekmektedir. Bilgisayar laboratuvarında sınava girmek isteyenler e-posta iletilerinde bu durumu mutlaka belirtmeleri gerekmektedir.
  4. Adayların bilgisayarları ve internet bağlantısının kalitesi kendi mesuliyetlerindedir. Bu hususta sorun yaşayan adaylar, herhangi bir hak iddia edemeyecektir.
  5. Adayların kişisel bilgisayarlarında Google Chrome tarayıcısı yüklü olmalıdır. Ayrıca tarayıcının güncel olması gerekmektedir.
  6. Sınavlara https://bolu-sinav.almscloud.net/ adresinden giriş yapılacaktır.
  7. Adayların kişisel bilgisayarlarına, telefonlarına Google Meet uygulamasını indirmeleri ve kurulumunu yapmaları gerekmektedir.
  8. Sınava katılım konusunda daha ayrıntılı bilgi almak için şu videoyu izleyiniz: https://www.youtube.com/watch?v=bSPSSQx4L0c

İLETİŞİM ADRESLERİ

Telefon No: 0 374 254 10 00 Dahili: 2886   Öğr. Gör. Hüseyin KARABUĞA (TÖMER Müdür Yardımcısı